diumenge, 25 d’octubre del 2009

La fontana di Trevi modificada




De vegades les fotografies no surten com a nosaltres més ens agrada, per això hi ha programes que ens donen l'oportunitat de tranformar-les, modificar-les, decorar-les al nostre gust.

Aquest és el cas del programa Gimp, un programa on pots millorar i transformar les teves fotografies; a continuació os exposo l'exercici que he realitzat amb aquest programa.

  • A través del programa Gimp he pogut modificar una fotografia i elaborar tres de noves. La fotografia de la que partia era de la Fontana de Trevi de la ciutat de Roma:



  • Un exemple de transformació de la fotografia és aquesta.











PROCÉS:

Partint de la fotografia inicial he anat a:

- L'opció Imatge i he clicat a escalar imatge, allà he canviat l'amplada de la fotografia i automàticament s'ha canviat l'alçada, per a que quedes proporcionada.

- L'he desat amb el nom corresponent i l'ha canviat el format per a que es pogués pujar al bloc.

De vegades no fa falta posar una imatge molt gran per a que es vegi bé sinó que amb un format més reduït podem posar fotografies de qualitat, i encara té un avantatge més i és que al ser més reduïda té menys capacitat i per tant triga ménys en carregar-se.

  • Les fotografies no sempre queden bé, i potser ens interessa canviar una part que no hens agrada o que no ha sortit del tot bé. Això m'ha passat amb la meva fotografia,d'aquesta manera he modificat un tros. Ja sabeu quin és? Si os fixeu en en les lletres que hi ha a la part superior de la deessa de la dreta de la fotografia inicial, podreu observar que abans hi eren, i ara ja no.
















PROCÉS:

Per a fer aquesta imatge també he partit de la fotografia inicial.

- He utilitzat l'eina de clonació, he seleccionat la part que creia més convenient per a tapar el tros de la imatge que no m'agradava. En aquest cas he utilitzat la part superior de les lletres per a seguir amb l'harmonia de colors i per a que no es veies un contrast molt fort, ja que sinó es notaria el tros de la imatge que estic modificant.

- Un cop seleccionat he anat modificant la zona que no volia que aparegués.

- I per últim, l'he desat amb el nom corresponent i l'he guardat amb el format adequat per a que, més tard, es pogués penjar en el bloc.
  • Hi ha fotografies en les que només t'interessa una part, per això el programa Gimp et dona l'oportunitat de retallar i desa trossos o part de les fotografies que has modificat. Aquí us deixo l'exemple: Sabeu a quina part correspon de la fotografia?
















PROCÉS:
- He partit de la fotografia inicial.
- He seleccionat l'eina de selecció de rectangles.
- He seleccionat la part que m'agradava per a la nova imatge.
- I per últim, l'he desat amb el seu nom i el format corresponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada