dilluns, 30 de novembre del 2009

Quins centres hem visitat?

El dia 26 de Novembre, la darrera sessió de seminari, ens va servir per explicar a tot el grup, les visites que havíem realitzat als centres educatius.

El primer grup que va exposar va ser els grup de la Soraya i l'Anna, elles havien anat a Caixa Fòrum a veure una obra de teatre titulada: "El llop a tornat". L'obra estava protagonitzada pel llop dolent de tots els contes, aquest és una titella el qual intentà explicar al poble que darrera de la façana de llop ferotge s'amaga un bon llop. Aquesta obra que realitza la companyia " Menchosa Teatre" ofereix música en directe realitzada per un saxo i dos clarinets. A més les meves companyes ens van explicar que l'obra està destinada a infants a partir de 3 anys i que té objectius educatius.

Desprès van sortir l'Albert i l'Elisa, ells van anar al cosmo caixa. Allà van fer una visita guiada amb infants de p-5 titulada "Mira com mengem!". Aquesta visita consisteix en observar animals que estan al cosmo caixa en un àmbit adaptat per a ells. Allà els infants poden veure i observar com menen aquest animals i com viuen a l'aigua.

Les següents en exposar va ser el meu grup i a continuació ho va fer la Sílvia i la Mariona. Elles també van anar al caixa fòrum però van fer una activitat ben diferent. La seva visita guiada s'anomenava " Toca-toca". En aquesta activitat que ofereix l'espai de la Caixa els infants poden veure, observar i fins i tot mirar diferents animals tant marins com terrestres.

Tot seguit van sortir la Georgina i la Mònica que ens van explicar l'activitat que van fer al Museu d'Història de Catalunya. Elles també van fer una visita guiada amb infants de p-4. La visita estava dirigida per una monitora del centre, la qual anava disfressada de la Polsina, un personatge que els hi feia una explicació d'alguns objectes que podem trobar al museu. La seva activitat s'anomena " La polsina viatja pel temps".

I per últim, la Zaida i la Mireia. Les meves companyes van anar al museu Picasso. A elles no les van deixar fer la visita amb els infants però saben que hi havia un grup de nens i nenes de p-4 fent l'activitat. Aquesta consistia en una visita guiada pel museu i després una activitat plàstica on els monitors del museu els hi donaven als infants una imatge d'una cara del quadre de les Menines sense rostre. L'activitat consistia en pintar el rostre de la noia. La Zaida i la Mireia ens van explicar que aquesta activitat pretenia despertar emocions per a més tard expressar-les en el paper.

Com a valoració personal crec que aquesta setmana d'actvitats extraordinàries ens a servit per veure algunes sortides educatives que podem realitzar amb els infants. A més, el fet de posar en comú les actvitats amb el meu grup de seminari m'ha servit per conèixer altres activitats que podem fer amb els infant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada