dimarts, 8 de desembre del 2009

Audacity

A la classe de TIC, el Jordi, ens va explicar que existia un programa de programari lliure anomenat Audacity amb el que podies transformar i posar al teu gust la cançó que necessitaves o les que més t'agradaven.

En Jordi, la setmana anterior a aquella classe ens va demanar que portéssim una cançó en format MP3, uns cacs i un micròfon per fer una pràctica a classe. La pràctica consistia en transformar la cançó tot posant alguns efectes i utilitzant el micròfon.

El primer que vam fer va ser obrir la cançó al programa Audacity, i obrir un nou arxiu, en el meu cas va ser la cançó d'alegria del Circo du Solei. Un cop obert, ens va dir que escollíssim un tros de la cançó i que la resta la rebutgéssim, i així ho vam fer. Vam estar escoltant cadascú la seva cançó i vam escollir el tros que més ens agradava amb l'eina de selecció i la resta la vam retallar amb l'eina de retallar.


Més tard, vam obrir un nou document on vam enganxar el tros de la cançó que més ens interessava.

La pràctica consistia en gravar amb el micròfon el nom i el grup de la cançó per a que desprès s'escoltés pels altaveus.

El primer pas consistia en seleccionar amb el cursor una part de la cançó i realitzar un fall out, això ens va servir per a que s'abaixes el so de la cançó. A continuació de la cançó feiem la mateixa operació però aquesta vegada posant un fall in, és el mateix però en comptes de baixar el so el puja. Tot aquest procés servia per a que abaixes el volum de la música i així s'escoltés la nostra veu.

Ens ha de quedar més o menys així:

El següent pas va ser situar-nos just abans del fall out per a poder gravar amb el micròfon el títol i el grup de la cançó. Aquest procés el vam realitzar a través de l'eina de gravació. Primer de tot ens hem d'assegurar que el micròfon estigués connectat i s'escoltés amb qualitat a través de l'altaveu que trobarem a la barra d'eina de l'escriptori, un cop feta aquesta operació podem gravar. Aquesta operació es pot realitzar amb el boto de gravar que hi ha a la part superior del menú, un cop clicat va començar a gravar i amb la meva veu vaig dir el títol i el grup de la cançó per a que s'enregistres en ella.

Un cop acabada la pràctica la vam haver de guardar. L'audacity és un programa que només guarda en el seu format i per tant, en el moment d'escoltar-ho en un altre programa no es pot sentir, d'aquesta manera hem d'exportar la cançó al format MP3. Hem de recordar que necessitem el Lame per a exportar les cançons a MP3. A continuació us mostro com fer-ho:


Un cop exportada la cançó aquest va ser el resultat, espero que us agradi i que feu vosaltres també feu la pràctica!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada